Er zitten heel veel leuke kanten aan het verzorgen van een bruidstaart!
Eerst ga je in gesprek met het bruidspaar en aan de hand van hun wensen bedenk je lekkere en mooie dingen... Suzan en Michiel trouwden aan het strand van Wijk aan Zee omringd door hun vrolijke gasten. En bij de meeste bruiloften is een professionele fotograaf aanwezig... voilà! Een paar mooie foto's van het bruidsgebak. Bedankt Suzan, Michiel & fotografe Emilie Wehmeijer (http://www.emiliefotografie.com)
1 Comment
Op verzoek plaats ik twee recepten van gerechten die ik laatst serveerde tijdens een diner op locatie. Hopelijk vallen ze bij jou ook in de smaak! Ingredienten: -Ca. 200 gram hele spelt, laat een nacht wellen in water. -Ca. een kwart rode kool, in reepjes gesneden -2 eetlepels kappertjes -Bosuitje fijngesneden of verse bieslook -Halve granny smith appel in blokjes -Klein bosje verse dragon -Appel- of sherry-azijn -(wal-)noten olie -Theelepel mosterd (dijon) -Eetlepel appelstroop of appel-diksap -Handje hazelnoten (bak even in een droge koekenpan tot ze heerlijk geuren en hak fijn) Bereiding: Spelt ca 25 minuten koken in water met zout tot bijtgaar. Koud spoelen, goed uit laten lekken. Maak een dressing van gelijke delen azijn en olie, daarbij wat mosterd en appelstroop, peper en zout. Pluk de blaadjes dragon en hak iets kleiner. (hele blaadjes dragon zijn mooi in je salade, maar geven ook een heftige smaak, dus beter iets kleiner hakken) Meng alle ingredienten doorelkaar en bestrooi met de gebakken hazelnoten. (ook kun je de rode kool van te voren marineren in de dressing, dan wordt deze wat zachter en krijgt een intensere smaak. Meng dan vlak voor t serveren de kool met de overige ingredienten.) Succes en eet smakelijk!
Ik hoor graag wat je er van vond ;-) Misschien heb je zelfs wel een originele aanvulling? (Het tweede recept vind je hieronder...) Een heerlijk bijgerecht wat je kunt serveren als een soort tapenade bij de borrel of bij een mooi stuk vlees uit de oven... Aardpeer heeft qua smaak wat weg van artisjok, mmmh... Ingredienten: -Aardperen (topinamboer) -evenveel tenen knoflook als aardperen -takjes verse tijm en rozemarijn -extra vierge olijfolie -peper en zout Bereiding: Verwarm de oven op 180-200 graden voor. (maakt niet zoveel uit welke temperatuur precies. Ik leg de pakketjes vaak in een apart bakblik bij een ander gerecht als de oven toch aanstaat. ;-) Boen de aardperen goed schoon. Maak pakketjes van aluminiumfolie met daarin ca twee aardperen (met schil) per pakketje, twee tenen knoflook(met schil), takje rozemarijn en takje tijm. Goed afsluiten. Pof ongeveer een uur tot de aardpeer helemaal zacht is en ingedrukt kan worden. (de keuken ruikt nu heerlijk naar knoflook en kruiden… ;-) Haal uit de oven en laat even afkoelen. (niet helemaal, want als ze warm zijn gaat de schil er makkelijker af) Schil de aardperen, je kunt de schil er gemakkelijk aftrekken als het goed is. Druk de zachte tenen knoflook uit de schil en doe beide in een keukenmachine. Draai er een gladde creme van. Voeg lekker wat peper, zout en extra vierge olijfolie toe naar smaak. De olijfolie zal wat binding geven als je deze beetje voor beetje toevoegt tijdens het draaien.(ik gebruikte ongeveer 1 deel olie op 5 delen aardpeer) Kan warm en koud gegeten worden. Eet smakelijk! N.B. Heb je weleens eerder aardpeer gegeten? Ik vind het leuk als je je ervaringen met mij deelt. Ook als je vragen hebt, stel ze hieronder, dan reageer ik erop!
Wauw, wat een mooie foto's!
Fotografe Elinoor maakte deze prachtige serie terwijl wij aan het werk waren in Leiden. Elinoor is professioneel fotografe en maakt voornamelijk bruidsreportages. Kijk ook eens op haar website en geniet van al die mooie en persoonlijke beelden die ze heeft gemaakt: www.elinoorveldman.nl |
Archives
Februari 2016
Categories |