Gisteren heb ik een masterclass 'ambachtelijke paté' gevolgd bij de Kweker.
Wat leuk om dat zelf eens te doen! Je kunt er alle kanten mee op. Fijne paté, grof, van wild, lam, varken, zalm, met paddestoeltjes, bessen, kruiden, afgedekt met gelei of deeg, etc, etc. Meester paté-maker Theo leerde ons de fijne kneepjes en chef Jaap gaf de leiding. Het was een mooi duo!
Heb je er eigenlijk weleens bij stilgestaan hoeveel vet er in paté zit? Ik heb nog NOOIT zoveel vet bijelkaar gezien...
Alle ingrediënten door de 'ambachtelijke' gehaktmolen... Mjam, het ziet er nu al heerlijk uit.......... :-0
De paté-vormen op zichzelf zijn al prachtig om te zien, au bain Marie in de oven. De patés die eruit kwamen mochten er ook zijn!
Een fijne paté van hertenlever, tomaat, ui, nootmuskaat en tijm. En een grove paté van hertenvlees, hertenlever en geconfijte witlof.
Heerlijk met pruimenchutney lijkt me zo! ;-) Als afsluiter een broodje paté met uien-confituur en een bijpassend glaasje Malbec.
Het was een inspirerende middag!
3 Comments
Mjam!
Verse Franse artisjokken met kruidenvinaigrette :-D Lekker dippen en smullen. Hoe eet jij artisjok het liefst? |
Archives
Februari 2016
Categories |