Als kleine meid zat ik al met grote ogen op het aanrecht van mijn culinaire moeder. Kok Tom leerde mij de fijne kneepjes en bracht mij het plezier bij van het opmaken van mooie borden. Al op 10-jarige leeftijd verzorgde ik 3-gangen-feestdiners voor familie en vrienden! Vooral toetjes en taarten waren favoriet... Wilde ik banketbakker worden? Gedurende mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft werkte ik op de zaterdagen bij banketbakkerij Fransen in Haarlem. Na het afronden van mijn propedeuse in Delft begon ik in Eindhoven aan de Design Academy. Eten koken en mensen verwennen en verrassen met mooi gepresenteerde lekkernijen bleven mijn grootste passie.
Mijn creatieve en culinaire kanten werden verenigd toen ik in 2006 bij eetontwerpstudio ‘Proef’ van Marije Vogelzang ging werken. (www.marijevogelzang.nl) Hier zette ik 4,5 jaar lang de prachtige ideeën van Nederlands eerste eetontwerpster om in bijzondere en vaak futuristische gerechten. Na lessen te hebben gevolgd in de ‘Gevorderde Keuken’ van de Librije in Zwolle (www.librije.com), kook ik nu graag voor u!
"Anne Fleur werd geboren met een bovengemiddelde smaakgevoeligheid. Zeer ervaren in het onder woorden brengen van geur-, textuur-, en smaakbeleving. Ze is een fijnproever en smaak expert en geeft daarnaast advies en sturing als food consultant.
Het ontwikkelen van vernieuwende en verrassende receptuur gaat haar gemakkelijk af. Deze eigentijdse receptuur wordt geregeld geplaatst in de bladen en online. Daarnaast zijn er al diverse kookboeken van haar hand verkrijgbaar waaronder het recentelijk heel goed ontvangen ‘Proef de zee - koken met zeewier’ van uitgeverij Terra.
Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel. Anne Fleur draagt met trots en plezier bij aan een gezonde en smaakvolle toekomst voor iedereen." foto: Coco Broeken