Afgelopen zaterdag reisden Harm en ik af naar Knegsel om bij opa Thijs op bezoek te gaan. Het was een gezellig dagje met veel mooie verhalen over vroeger en als afsluiting een bordje 'Kabeljauw voor Thijs'!
(risotto met venkel en selderij,, panchetta, courgettes uit eigen tuin...)
0 Comments
Weer een geslaagde klus aan de prinsengracht! Een gezellig gezelschap van 10 personen voorzag ik van eten en heerlijke wijnen. De ramen open, verkoeling en het concert onder ons!
In het boek 'Puur Zeeland' van chefkok Sergio Herman las ik over scheermessen. Het klonk heerlijk!
Maar waarom vertelt deze talentvolle man niet hoe je een scheermes zandloos krijgt? De bereiding staat hetzelfde beschreven als die van mosselen... Bakken in olie met een teentje knoflook, rozemarijn en tijm. Maar het mondgevoel(tandgevoel eigenlijk) is, ondanks 6x spoelen, toch best anders... KNARS! Gelukkig hebben we de foto's nog ;-) Gebakken scheermessen met selderij-olie, knolselderijmousseline, geconfijte knoflook en aardappel. Én een tartaar van scheermes en zand... :-(
Wat doe je als je pizzadeeg 3 uur moet rijzen? Dan maak je een lange wandeling in het noord Haarlemse landschap! En als je dan terugkomt en geen zin meer hebt om pizza's te maken? Dan is een focaccia met gedroogde ham en olijfolie zo gek nog niet!
Die pruimenchutney kun je veelzijdig combineren! Vandaag op het menu: gekaramelliseerde kabeljauw met steranijs en kaneel, quinoa met tuinerwtjes, salsa van mango, komkommer, citroenmelisse en dus de pruimenchutney... :-)
De eerste pruimenoogst is een feit! 2 emmertjes pruimen uit eigen tuin. Omdat ze nog een beetje stevig en zoet-zuur waren besloot ik er chutney van te maken. Mmmmjam, met een uitje, verse tijm, gemberwortel en citroenmelisse...
14 potjes gevuld! :-D. |
Archives
Februari 2016
Categories |