Worteltjes-walnotentaart met amandelglazuur.
Omdat ik liever geen synthetische zoetstoffen gebruik zijn perenstroop, banaan, rozijnen en diksap de zoetmakers van deze taart.
In plaats van boter of melk kun je zonnebloem- of olijfolie gebruiken. Daar wordt de taart ook nog eens lekker smeuïg van!
Het glazuur kan niet simpeler, eigenlijk is het een soort suikervrije marsepein: banaan met het sap van een sinaasappel en fijngemalen amandelen.
Ter decoratie en om de taart een wat frissere kleur te geven: kokosrasp langs de rand!
2 Comments
Tussendoor nog een lekker glaasje knolselderij-soep met melkschuim en blauwe korenbloemjes. En fritata met risotto en geitenkaas warm uit de oven.
Een paar foto's van het eetlandschap wat Elisabeth en ik met veel plezier hebben gerealiseerd voor Day. Langzaam krijgt het landschap vorm... Een verwarmend welkomstdrankje van cranberry-appelsap, ginger-ale en steranijs chocolademeringues, pancetta-taartjes, cintroenbotertaartjes met verse vijg, speltsalade met pompoen, boontjes en dragon... Natuurzuivere sapjes In de kleur van die druiven zou ik wel een jurkje willen!! ;-)
|
Archives
Februari 2016
Categories |