De 32ste editie van het Prinsengrachtconcert stond in het teken van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten en het 125-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het was prachtig! Amuse: mousse van piccalilly, kruidnagelworst en broccolikaviaar (recept Librije) Diverse heerlijkheden geserveerd op een héél mooi servies van bijna 100 jaar oud. Zalm gemarineerd in venkelzaadjes, dille en vodka. Met venkel, mosterddillesaus en linzenhummus. Recht beneden ons het prachtige Prinsengrachtconcert! Soep van rivierkreeftjes met melkschuim, gepofte mosterdzaadjes en linzencress. Ragout van cantharellen met brioche en tahoon-cress. Gecarameliseerde pruimen met kokosvanilleroom en roombotercrumble.
0 Comments
Rivierkreeftstaarten gebakken in roomboter met verse peterselie/citroen-mayonaise... (mmmmh, goed gekoelde chardonnay erbij ;-) In Molenrij, een dorp van 140 inwoners in Noord Groningen, werden wij hartelijk ontvangen door chefkok Sytze en zijn partner Famke. Samen runnen zij huiskamer-restaurant 't Korensant. (www.korensant.nl) Als aperitief werd huisgemaakte 'Heftige' likeur met Prosecco en sinaasappelzeste geserveerd. Het team van 't Korensant werkt met seizoensgebonden en duurzame ingredienten, streekproducten van het Groninger land. Rondvis, platvis, en schaal- en schelpdieren komen van het wad, Lauwersoog. Natuurlijk biologisch vlees. De groenten, fruit en kruiden komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. Bij elk gerecht werd een bijpassende wijn geschonken. Gastvrouw Famke gaf hierover prettige uitleg. Sytze, Famke, team Korensant, bedankt voor het fijne en hartelijke verblijf. We hebben heerlijk gegeten en genoten van de enthousiaste en gepassioneerde uitleg bij de gerechten en wijnen!
|
Archives
Februari 2016
Categories |