Anne Fleur Sanders Creative Chef
  • home
  • Food Design
  • Chocolade
  • reacties
  • contact
  • over Anne Fleur
    • Food Styling >
      • bruidstaart
  • home
  • Food Design
  • Chocolade
  • reacties
  • contact
  • over Anne Fleur
    • Food Styling >
      • bruidstaart

blog

Het Prinsengrachtconcert!

25/8/2013

0 Comments

 

De 32ste editie van het Prinsengrachtconcert stond in het teken van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten en het 125-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het was prachtig!


Foto

Amuse: mousse van piccalilly, kruidnagelworst en broccolikaviaar (recept Librije)

Foto
Foto
Foto
Foto

Diverse heerlijkheden geserveerd op een héél mooi servies van bijna 100 jaar oud.

Foto

Zalm gemarineerd in venkelzaadjes, dille en vodka. Met venkel, mosterddillesaus en linzenhummus.

Foto

Recht beneden ons het prachtige Prinsengrachtconcert!

Foto
Foto

Soep van rivierkreeftjes met melkschuim, gepofte mosterdzaadjes en linzencress.

Foto

Ragout van cantharellen met brioche en tahoon-cress.

Foto

Gecarameliseerde pruimen met kokosvanilleroom en roombotercrumble.

0 Comments

Rivierkreeftjes

16/8/2013

0 Comments

 
Foto

Rivierkreeftstaarten gebakken in roomboter met verse peterselie/citroen-mayonaise...

(mmmmh, goed gekoelde chardonnay erbij ;-)

Foto
0 Comments

dineren in molenrij

14/8/2013

0 Comments

 

In Molenrij, een dorp van 140 inwoners in Noord Groningen, werden wij hartelijk ontvangen door chefkok Sytze en zijn partner Famke. Samen runnen zij huiskamer-restaurant 't Korensant. (www.korensant.nl)

Foto
gistingsflessen met huisgemaakte likeuren, uitgestald in de sfeervolle Kas
Als aperitief werd huisgemaakte 'Heftige' likeur met Prosecco en sinaasappelzeste geserveerd.
Foto
mousse van bietjes met blauwaderkaas, dillekruim en affilla-cress
Het team van 't Korensant werkt met seizoensgebonden en duurzame ingredienten, streekproducten van het Groninger land. 
Foto
makreel met wortelcouscous, haringkuit en shiso-cress
Rondvis, platvis, en schaal- en schelpdieren komen van het wad, Lauwersoog.
Natuurlijk biologisch vlees. De groenten, fruit en kruiden komen zoveel mogelijk uit eigen tuin.
Foto
platvis op pasta van inktvisinkt
Bij elk gerecht werd een bijpassende wijn geschonken. Gastvrouw Famke gaf hierover prettige uitleg.
Foto
het uitzicht vanuit Molenrij
Foto
een wandeling over de 'nieuwe' dijk
Foto
blije schapen
Sytze, Famke, team Korensant, bedankt voor het fijne en hartelijke verblijf. We hebben heerlijk gegeten en genoten van de enthousiaste en gepassioneerde uitleg bij de gerechten en wijnen!
0 Comments

    Archives

    Februari 2016
    December 2015
    November 2015
    Augustus 2015
    April 2015
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Mei 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014
    December 2013
    November 2013
    Oktober 2013
    September 2013
    Augustus 2013
    Juli 2013
    Juni 2013
    Mei 2013
    April 2013
    Maart 2013
    Februari 2013
    Januari 2013
    December 2012
    November 2012
    Oktober 2012
    September 2012
    Augustus 2012
    Juli 2012
    Juni 2012

    Categories

    Alles
    Hulp
    Kitchen Aid
    Messen

    RSS-feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.