Een heerlijk bijgerecht wat je kunt serveren als een soort tapenade bij de borrel of bij een mooi stuk vlees uit de oven... Aardpeer heeft qua smaak wat weg van artisjok, mmmh... Ingredienten: -Aardperen (topinamboer) -evenveel tenen knoflook als aardperen -takjes verse tijm en rozemarijn -extra vierge olijfolie -peper en zout Bereiding: Verwarm de oven op 180-200 graden voor. (maakt niet zoveel uit welke temperatuur precies. Ik leg de pakketjes vaak in een apart bakblik bij een ander gerecht als de oven toch aanstaat. ;-) Boen de aardperen goed schoon. Maak pakketjes van aluminiumfolie met daarin ca twee aardperen (met schil) per pakketje, twee tenen knoflook(met schil), takje rozemarijn en takje tijm. Goed afsluiten. Pof ongeveer een uur tot de aardpeer helemaal zacht is en ingedrukt kan worden. (de keuken ruikt nu heerlijk naar knoflook en kruiden… ;-) Haal uit de oven en laat even afkoelen. (niet helemaal, want als ze warm zijn gaat de schil er makkelijker af) Schil de aardperen, je kunt de schil er gemakkelijk aftrekken als het goed is. Druk de zachte tenen knoflook uit de schil en doe beide in een keukenmachine. Draai er een gladde creme van. Voeg lekker wat peper, zout en extra vierge olijfolie toe naar smaak. De olijfolie zal wat binding geven als je deze beetje voor beetje toevoegt tijdens het draaien.(ik gebruikte ongeveer 1 deel olie op 5 delen aardpeer) Kan warm en koud gegeten worden. Eet smakelijk! N.B. Heb je weleens eerder aardpeer gegeten? Ik vind het leuk als je je ervaringen met mij deelt. Ook als je vragen hebt, stel ze hieronder, dan reageer ik erop!
0 Comments
Leave a Reply. |
Archives
Februari 2016
Categories |