Op verzoek plaats ik twee recepten van gerechten die ik laatst serveerde tijdens een diner op locatie. Hopelijk vallen ze bij jou ook in de smaak! Ingredienten: -Ca. 200 gram hele spelt, laat een nacht wellen in water. -Ca. een kwart rode kool, in reepjes gesneden -2 eetlepels kappertjes -Bosuitje fijngesneden of verse bieslook -Halve granny smith appel in blokjes -Klein bosje verse dragon -Appel- of sherry-azijn -(wal-)noten olie -Theelepel mosterd (dijon) -Eetlepel appelstroop of appel-diksap -Handje hazelnoten (bak even in een droge koekenpan tot ze heerlijk geuren en hak fijn) Bereiding: Spelt ca 25 minuten koken in water met zout tot bijtgaar. Koud spoelen, goed uit laten lekken. Maak een dressing van gelijke delen azijn en olie, daarbij wat mosterd en appelstroop, peper en zout. Pluk de blaadjes dragon en hak iets kleiner. (hele blaadjes dragon zijn mooi in je salade, maar geven ook een heftige smaak, dus beter iets kleiner hakken) Meng alle ingredienten doorelkaar en bestrooi met de gebakken hazelnoten. (ook kun je de rode kool van te voren marineren in de dressing, dan wordt deze wat zachter en krijgt een intensere smaak. Meng dan vlak voor t serveren de kool met de overige ingredienten.) Succes en eet smakelijk!
Ik hoor graag wat je er van vond ;-) Misschien heb je zelfs wel een originele aanvulling? (Het tweede recept vind je hieronder...)
0 Comments
Leave a Reply. |
Archives
Februari 2016
Categories |