Recept!
Oven op 100 graden voorverwarmen. 7 eiwitten 250g kristalsuiker 200g poedersuiker 30g cacaopoeder 125g bittere chocolade fijngehakt Eiwitten met snuf zeezout stijf kloppen, kristalsuiker er beetje voor beetje bij. Zeker 10 minuten door kloppen tot suiker is opgelost en het schuim glanzend is. Poedersuiker toevoegen. Kloppen. Stukjes chocolade en gezeefde choco voorzichtig doorspatelen. Spuitzak vullen en hoopjes spuiten op bakpapier. Ca 45-55min bakken, tot schuimpjes loslaten van het bakpapier en hollig klinken als je erop tikt. Eet smakelijk!
0 Comments
Een wijn-spijs-proeverijtje voor een groepje gezellige dames in Amsterdam.
Geitenkaasmousse op vijgenbrood-krokantjes met friszure appel, pruimenchutney en verse vijg -
daarbij een Chileense Sauvignon Blanc én Franse Chardonnay. Sushi van bietjes en venkel met gerookte makreel, hangop van soja en anijscress - daarbij een Franse Viognier.
Caponata met kappertjes, rode quinoa en oost Indische kers - daarbij een rode wijn uit de Médoc en een Primitivo uit Puglia.
Een romantisch/stoer persontbijt voor de lancering van het mooie kledingmerk 'by Ti Mo' http://www.ti-mo.no/
Foto's gemaakt door 'de Fotomeisjes' http://defotomeisjes.com/
Locatie de Weldaad in Amsterdam http://www.weldaad.com/ Met veel dank aan Fabulous-D, Gan-Baroo en natuurlijk mijn collegaatje Elisabeth! Daar sta ik... tussen al het moois van 'de Weldaad' en prachtige bloemen van 'de Bloemenmeisjes'
De al eerder geserveerde ;-) citroenbotertaartjes met room en vijgen.
Yoghurt-bosbessen-ijsjes van 'Nice op een stokje' in een glaasje granola uit eigen oven!
Chewy walnoten-brownies met honing.
Zelfgekweekte cress van radijs, rucola en mosterd.
Jawel, de huisgemaakte hertenpate, geserveerd met pruimenchutney op brood van Het Vlaamsch Broodhuys.
Egmondse bollen(geitenkaas;-), schapenkaas en camembert met rogge-krentenbrood.
Een lekkere ontbijtsalade: spelt met ei en spek!
Verse scones met sinaasappel-vanilleroom en frambozenjam.
|
Archives
Februari 2016
Categories |