In Molenrij, een dorp van 140 inwoners in Noord Groningen, werden wij hartelijk ontvangen door chefkok Sytze en zijn partner Famke. Samen runnen zij huiskamer-restaurant 't Korensant. (www.korensant.nl) Als aperitief werd huisgemaakte 'Heftige' likeur met Prosecco en sinaasappelzeste geserveerd. Het team van 't Korensant werkt met seizoensgebonden en duurzame ingredienten, streekproducten van het Groninger land. Rondvis, platvis, en schaal- en schelpdieren komen van het wad, Lauwersoog. Natuurlijk biologisch vlees. De groenten, fruit en kruiden komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. Bij elk gerecht werd een bijpassende wijn geschonken. Gastvrouw Famke gaf hierover prettige uitleg. Sytze, Famke, team Korensant, bedankt voor het fijne en hartelijke verblijf. We hebben heerlijk gegeten en genoten van de enthousiaste en gepassioneerde uitleg bij de gerechten en wijnen!
0 Comments
Leave a Reply. |
Archives
Februari 2016
Categories |