Een fijn recept voor een regenachtige zondagmiddag. Een frisse zoetzure chutney met een spicy bite. Heerlijk op een stuk brood met roomboter, bij een kaasplankje, een varkenskarbonaatje... 1 eetlepel zout 1 theelepel zout 8 stevige peren, geschild, klokhuis eruit, in stukken 140 g honing 2 theelepels (geroosterde) mosterdzaadjes 4 theelepels mosterd poeder/gevijzelde mosterdzaadjes 1 volle eetlepel geraspte verse gember 1 rode ui, fijngehakt 150 ml witte wijn azijn 1 theelepel chilivlokken 1 handje gehakte verse oregano Strooi de eetlepel zout over de stukjes peer, in een vergiet. Zet een grote pan op t vuur met daarin de honing, mosterdzaadjes, mosterdpoeder, chilivlokken, gember, ui en azijn. Laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Schud het overtollige vocht van de peren en voeg bij de ingrediënten in de pan. Laat ca 10-15 minuten zachtjes pruttelen en proef of t extra zout nodig heeft. Roer de gehakte oregano erdoor en vul hiermee een stuk of 4 gesteriliseerde potten. Laat op z'n kop afkoelen en plak er een etiket op.
0 Comments
Leave a Reply. |
Archives
Februari 2016
Categories |