Af en toe krijg ik vragen over welk apparaat ik híer voor gebruik en welke pan dáárvoor, wat zijn goede koksmessen, welke snijplank zou ik kiezen... Het leek me daarom leuk jullie eens een kijkje in mijn keuken te geven. Of deze producten de beste zijn weet ik niet, maar mij helpen ze in ieder geval elke dag! 1. Kitchen Aid Hoe zou ik zonder kunnen?! Ik gebruik h’m dagelijks! Ideaal voor taartbeslag, taartvulling, taarttopping, mousse, brooddeeg, pizzadeeg, pastadeeg en natuurlijk meringues en macarons! Toen ik vorige week 300 amandelmeringues aan het maken was schoot er door mijn hoofd “wat nu als deze vriend er vandaag mee ophoudt………” 2. Pannenlikkers De beste aanvulling op de Kitchen Aid. Hoe schraap je anders een kom in een handomdraai leeg? Zou t niet over m’n hart kunnen verkrijgen ook maar een eetlepel slagroom of gesmolten chocolade te verspillen. Ook de hittebestendige varianten zijn top. Hiermee roer je in je pannen, flip je een pannekoek om of schep je je sauspan tot op de bodem leeg. 3. Lege Flessen & Jampotjes Mijn man irriteert zich er zichtbaar aan, maar voor mij zijn lege flessen en jampotjes een uitkomst! Ik bewaar er vers gemaakte bouillon in, huisgemaakte chutneys, jams en zelfs leftovers. Ook een thee-to-go is goed te doen in een pot met deksel. Wanneer je hete vers getrokken bouillon in een uitgekookte glazen fles met goed sluitende dop doet kun je deze zeker een week bewaren. (favoriet bijbehorend geluid: na ongeveer een uur hoor je de deksel ‘ploppen’, heerlijk geluid, dan weet je dat de fles goed afgesloten is!) Ook als vaasjes doen ze t goed… 4. Messen & Dunschiller Eigenlijk heb ik aan 4 messen in mijn keuken voldoende. Daar doe ik alles mee. - Een goed scherp koksmes, niet te groot, niet te klein. Regelmatig (laten) slijpen. (en NOOIT in de afwasmachine! N.B. Waar zou ik zijn zonder afwasmachine… want bij mij gaat ALLES in de afwasmachine, BEHALVE dus mijn profi messen en mijn Creuset-pan. ;-)) - Een goed broodmes waarmee je moeiteloos door stevige knapperige korsten heen kunt snijden… - En aardappelschilmesje. Dat kan er prima eentje van de xenos zijn. Want ook deze gaat gewoon in de afwasmachine. (daarom heb ik er stiekem ook meer dan eentje, een stuk of 5??) - Een dunschiller, nog geen euro per stuk bij de Blokker, maar onmisbaar. 5. Creuset-pan Ja natuurlijk, die staat ook op mijn inventaris. Gebruik h’m vaak. Ideaal voor bouillons, stoofgerechten en zelfs brood. Een erg leuk idee en recept van Yvette van Boven; zij gebruikt haar Creuset pan als mini-oven. Het recept is te vinden in haar boek 'Homemade'. Enige nadeel van deze pan… Hij is zo ongelofelijk ZWAAR! Ik kijk meestal niet uit naar het afwassen ervan. 6. Snijplank Een echte uitkomst in iedere keuken. De snijplank van Joseph Joseph. Heb er al een aantal versleten, maar ik gebruik h’m dan ook extreem vaak. De plank heeft een aflopend oppervlak waardoor eventuele sappen niet van je plank aflopen, deze worden opgevangen. Hij kan in de afwasmachine. En z’n beste eigenschap is de antisliprand; een plank die altijd stevig op het aanrecht ligt! 7. Keukenrol Geen uitleg nodig dacht ik zo. Deze houder ontneemt je géén kostbare ruimte van het aanrecht en is perfect in gebruik. 8. Huishoudfolie Een van mijn grootste ergernissen is hiermee de wereld uit: voorgeperforeerd huishoudfolie! Plasticfolie wat met 1 hand af te scheuren is zonder gedoe. Wie wil dat nou niet? 9. Raspen Verse mierikswortel & wasabi, citroenschil, gember, knoflook, nootmuskaat, etc, alles in een handomdraai geraspt met mijn onverwoestware Micoplane rasp. De fijne kocht ik in Amerika, maar ze zijn ook in Nederland al een tijdje heel goed verkrijgbaar, in alle soorten en maten. De grove is voor kaas, chocolade, etc… 10. Foodsaver Inmiddels kan ik niet meer zonder; mijn vacumeerapparaat. Bij mijn groothandel koop ik de lekkerste hele bio kazen, snijd ze in stukken en verpak ze per pond of kilo. (ja hoor, bij mij te koop ;-)) Ook ingemaakte tomaatjes, homemade paté, gerookte makreel, ingelegde zalm, fijne vleeswaren, etc. blijven langer houdbaar wanneer je ze op deze manier verpakt. Ook zit er een aparte sealfunctie op. Dus wanneer er 300 meringues apart verpakt moeten worden in cellofaan is dit apparaat top! Ik hoop natuurlijk dat dit een behulpzame blogpost was. Heb je vragen op opmerkingen? Ik hoor ze graag! Plaats je reactie hieronder of zoek me op op Facebook of Twitter...
6 Comments
Dimitry
4/2/2014 14:29:10
Jouw lijst heeft behoorlijk wat overlap met de mijne. Ik heb een Kenwood Chef maar die doet het zelfde als een KitchenAid. Ik gebruik vooral weckpotten om dingen op te slaan. Op mijn lijstje staan nog een sauspan, losse inductieplaat met instelbare temperatuur en een thermometer voor het meten van de kerntemperatuur van vlees en vis in de oven. Ik slijp mijn messen zelf met een aanzetstaal en als het nodig is een Fiskars Rolsharp.
Reply
5/2/2014 00:49:09
hee dimitry!
Reply
5/2/2014 01:12:34
Hallo Rike!
Reply
Goeie lijst, ik heb veel hetzelfde spul staan. De keukenrolhouder gaat op m'n verlanglijst!
Reply
5/2/2014 02:07:37
Hoi Peter,
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Archives
Februari 2016
Categories |