Anne Fleur Sanders Creative Chef
  • home
  • Food Design
  • Chocolade
  • reacties
  • contact
  • over Anne Fleur
    • Food Styling >
      • bruidstaart
  • home
  • Food Design
  • Chocolade
  • reacties
  • contact
  • over Anne Fleur
    • Food Styling >
      • bruidstaart

blog

Aardbeientaart

24/7/2013

1 Comment

 
Op verzoek het recept van de aardbeientaart die ik vorige week op Facebook plaatste!
Foto

Maak eerst het deeg voor de bodem en laat rusten in de koelkast:

Foto
(recept uit 'de banketbakker' van Cees Holtkamp)

In plaats van Zeeuwse bloem en bakpoeder gebruikte ik deze keer zelfrijzend bakmeel. Dat kan dus ook!

Ondertussen maak je de gele room (dit kan ook makkelijk een dag van te voren)
Foto

(recept uit 'de banketbakker' van Cees Holtkamp)

Na het rusten het deeg dun uitrollen, ca 0,5 cm. Vet een springvorm in en bekleed deze met het deeg. Bak de bodem blind* af in een voorverwarmde oven, 180 graden. Ca. 25-30 minuten, afhankelijk van je oven... (*blind betekent in dit geval dat je een vel bakpapier in de vorm op het deeg plaatst en hierop tot aan de bovenrand (keramische)bonen of een tweede bakvorm plaatst, zodat de deegbodem z'n vorm behoudt tijdens het bakken. Als het deeg stevig en licht gekleurd is kun je het bakpapier en de bonen/vorm verwijderen en het deeg terug in de oven plaatsten om hm nog even gelijkmatig te laten bruinen.) Laat afkoelen op een rooster.
Foto
Het recept voor de citroenboter:

75g roomboter

3 eieren, losgeklopt

200g suiker

Sap en fijngeraspte schil van 2 à 3 citroenen

Smelt de boter in een kommetje boven een pan met zacht kokend water (au bain Marie). Klop de eieren erdoor. Voeg de suiker toe en klop tot alles goed vermengd is. Voeg onder voortdurend roeren langzaam het citroensap en rasp toe. Kook ca 30 minuten boven het zachtkokende water en roer regelmatig tot het dikker wordt. Laat afkoelen.

Als de bodem, de gele room en de citroenboter zijn afgekoeld kan de taart worden samengesteld.

Foto
Klop de gele room met een mixer luchtig en vul hiermee de deegbodem. Leg hierop een half bakje(ca 250g) verse aardbeien, gewassen en in vieren gesneden.

Hieroverheen wat citroenboter zoals hieronder te zien:
Foto
Rangschik de rest van de aardbeien hieroverheen(ca 250g). Garneer met wat opgeslagen slagroom+gembersiroop en toefjes anijscress, verse muntblaadjes of andere groene decoratie.

Foto
Succes en eet smakelijk!
1 Comment
Indiana Gay link
26/2/2021 10:44:55

Your the bbest

Reply



Leave a Reply.

    Archives

    Februari 2016
    December 2015
    November 2015
    Augustus 2015
    April 2015
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Mei 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014
    December 2013
    November 2013
    Oktober 2013
    September 2013
    Augustus 2013
    Juli 2013
    Juni 2013
    Mei 2013
    April 2013
    Maart 2013
    Februari 2013
    Januari 2013
    December 2012
    November 2012
    Oktober 2012
    September 2012
    Augustus 2012
    Juli 2012
    Juni 2012

    Categories

    Alles
    Hulp
    Kitchen Aid
    Messen

    RSS-feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.